Aktivere eller deaktivere bakgrunnsskanning

Bakgrunnsskanning er en automatisk skannemodus i Kaspersky Total Security som ikke viser varsler. Denne skanningen bruker færre datamaskinressurser enn andre typer skanninger (for eksempel Fullstendig skanning). I denne modusen skanner programmet systemminnet, systemvolumer, bootsektorer og oppstartsobjekter, og søker etter rootkits.

Denne funksjonaliteten er ikke tilgjengelig hvis Kaspersky Small Office Security er installert på en filserver.

En bakgrunnsskanning startes i følgende tilfeller:

En bakgrunnsskanning avbrytes når noen av følgende betingelser er oppfylt:

Hvis det ikke har blitt kjørt en bakgrunnsskanning på over ti dager, stoppes ikke skanningen. Når du kjører en bakgrunnsskanning, skanner ikke programmet filer som har innhold på skylagringssystemet OneDrive.

Aktivere eller deaktivere en bakgrunnsskanning:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Sikkerhet.
  3. I blokken Skann klikker du på Velg skanning-knappen.

Vinduet Skann vil da åpne.

4. Klikk på Knappen Innstillinger-ikonet i blokken Bakgrunnssøk.

Vinduet Innstillinger for Bakgrunnssøk vil da åpne.

5. I vinduet Innstillinger for Bakgrunnssøk endrer du bryteren til eller Av.